Η βουλγαρική κυβέρνηση σε κοινή συνεδρίαση με την κυβέρνηση των Σκοπίων


Ιανουάριος 25, 2022. Ελλάδα.

Κοινή συνάντηση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στο κρατικό συγκρότημα Μπογιάνα στη Σόφια θα πραγματοποιηθεί από τις κυβερνήσεις της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο Fokus που επικαλείται ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρωθυπουργός Κιρίλ Πέτκοφ  και ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι θα συνομιλήσουν κατ' ιδίαν, όπου θα πραγματοποιηθεί μια εισαγωγική και πραγματική ολομέλεια των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Παράλληλα, προγραμματίζονται συναντήσεις των τεσσάρων ομάδων εργασίας που σχηματίστηκαν στους τομείς: οικονομίας, εμπορίου και καινοτομίας, υποδομών, μεταφορών και συνδεσιμότητας, Ευρωπαϊκής συνεργασία - πράσινη μετάβαση και ψηφιακού μετασχηματισμού και κράτους δικαίου. Επίσης,  στον πολιτισμό, την επιστήμη και την εκπαίδευση της νεολαίας.

Συνάντηση θα έχουν επίσης οι συμπρόεδροι της Μικτής Πολυθεματικής Επιτροπής μεταξύ της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για Ιστορικά και Εκπαιδευτικά Θέματα.

Στο τέλος της κοινής συνόδου των δύο κυβερνήσεων θα υπογραφούν διμερή έγγραφα και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Κιρίλ Πέτκοφ  και ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου για τα ΜΜΕ.

Μέσα σε μία εβδομάδα, αυτό θα είναι το δεύτερο σημαντικό γεγονός για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κιρίλ Πέτκοφ στα Σκόπια στις 18 Ιανουαρίου, η κοινή συνάντηση των δύο κυβερνήσεων είναι άλλο ένα βασικό βήμα για την έναρξη ενός νέου διαλόγου μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων.

Μετά τη συγκρότηση των τεσσάρων ομάδων εργασίας με εντολή του πρωθυπουργού Πέτκοφ από τη βουλγαρική πλευρά, οι συναντήσεις των τμημάτων με τους συμμετέχοντες από τα Σκόπια θα δώσουν την ευκαιρία να εισαχθεί πρόσθετος πραγματισμός στις διμερείς συνομιλίες.

Μέσα από την ενεργό δράση τους τους επόμενους μήνες θα δοθεί περισσότερη δημοσιότητα στα οφέλη για τους πολίτες της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

focus-news.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr