«Η Τουρκία χαρακτήρισε ως ‘τουρκικές δημοκρατίες’ δέκα ρωσικές περιοχές»- ρωσικό δημοσίευμα


Φεβρουάριος 19, 2022. Ελλάδα.

Δέκα ρωσικές περιοχές χαρακτηρίστηκαν ως «αυτόνομες τουρκικές δημοκρατίες που δεν έχουν ακόμη ανεξαρτησία», γράφει τούρκικο δημοσίευμα το οποίο προσθέτει «πιστεύεται ότι υπάρχουν μεταξύ 200 και 250 εκατομμύρια Τούρκοι στον κόσμο, και περίπου το ένα τρίτο από αυτούς ζει στην Τουρκία», σύμφωνα με τo Ria Novosti.

Το ρωσικό δημοσίευμα επικαλείται την τουρκική εφημερίδα ‘Karar’ και αναφέρει ότι υπάρχουν συνολικά επτά τουρκικά κράτη:

 Τουρκία , Αζερμπαϊτζάν , Καζακστάν , Ουζμπεκιστάν , Κιργιστάν , Τουρκμενιστάν και "η κατεχόμενη Βόρεια Κύπρος, της οποίας η ανεξαρτησία αναγνωρίστηκε μόνο από την Άγκυρα", όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

 Παρατίθενται επίσης αυτόνομες περιοχές με τουρκική πλειοψηφία - η Αυτόνομη Περιοχή Σιντζιάνγκ Ουιγούρων στην Κίνα (που ονομάζεται Ανατολικό Τουρκεστάν στο άρθρο), η Γκαγκαουζία στη Μολδαβία , το Καρακαλπακστάν στο Ουζμπεκιστάν και το Ναχιτσεβάν στο Αζερμπαϊτζάν.

Στη συνέχεια, το τούρκικο δημοσίευμα απαριθμεί «αυτόνομες τουρκικές δημοκρατίες». 

Αυτή η λίστα περιελάμβανε δέκα ρωσικές περιοχές: Ταταρστάν, Μπασκίρια, Τσουβάσια, Τούβα, Γιακουτία, Αλτάι, Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία, Νταγκεστάν, Χακασία και Καρατσάι-Τσερκεσία. 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι εκπρόσωποι των τουρκικών λαών δεν αποτελούν την πλειοψηφία σε όλες τις δημοκρατίες.

Μάλιστα, τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν δημοσιεύσει πρόσφατα διάφορα άρθρα στα οποία τα εδάφη άλλων κρατών ονομάζονταν τουρκικά.

 Έτσι, πέρυσι, το τηλεοπτικό κανάλι TGRT έδειξε μια πρόβλεψη για την επέκταση της σφαίρας επιρροής της Άγκυρας έως το 2050 στα Βαλκάνια, την Υπερκαυκασία, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία, καθώς και τη νότια Ρωσία και την περιοχή του Βόλγα, καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.

ria.ru

(Σημ. Το άρθρο αναφέρεται σε αυτό το δημοσίευμα της Karar)

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr