Ρωσία: Η περιοχή του Ροστόφ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - μεγάλος αριθμός προσφύγων από το Ντονμπάς


Άφιξη κατοίκων της αυτοαποκαλούμενης DNR στο σημείο ελέγχου Ματβίβ Κουργκάν

Φεβρουάριος 19, 2022. Ελλάδα.

«Ο κυβερνήτης της περιοχής του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεφ ανακοίνωσε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην περιοχή λόγω της εισροής προσφύγων από τις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ (DNR και LNR).

«Δεδομένης της  αυξητικής τάσης του αριθμού των πολιτών που διασχίζουν τα σύνορα στην περιοχή του Ροστόφ, θεωρούμε σκόπιμο να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπισή τους, από τις 10:00 στις 19 Φεβρουαρίου 2022», δήλωσε ο Γκολούμπεφ σε συνάντηση στο Ροστόφ- oν Ντον το Σάββατο.

Είπε ότι 1.692 εκκενωμένοι κάτοικοι του DNR και του LNR βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας στην περιοχή του Ροστόφ. Έχουν ήδη προετοιμαστεί 143 σημεία φιλοξενίας.


Οι κρατικές υπηρεσίες στο Ροστόφ ετοίμασαν σκηνές για προσωρινή διαμονή των προσφύγων από το Ντονμπάς

Την προηγούμενη μέρα, οι αρχές της περιοχής του Ροστόφ ανακοίνωσαν την εισαγωγή καθεστώτος υψηλού συναγερμού , αφού οι DNR και του LNR ανακοίνωσαν την απόφασή τους να εκκενώσουν τους κατοίκους σε αυτήν την περιοχή εν μέσω επιδείνωσης της κατάστασης.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Ροστόφ απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας με αίτημα για επείγουσα βοήθεια για την προετοιμασία της εισροής προσφύγων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή να πληρωθεί με 10.000 ρούβλια κάθε άτομο που έφτασε από το Ντονμπάς. Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι η περιοχή έλαβε 5 δισεκατομμύρια ρούβλια για εφάπαξ πληρωμές.

Οι επικεφαλής του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης, του Rospotrebnadzor και ειδικοί από το Υπουργείο Υγείας έφτασαν στην περιοχή του Ροστόφ.

interfax.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr