Τα Σκόπια κλείνουν τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροσκάφη


Φεβρουάριος 27, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Οι αρχές των Σκοπίων αποφάσισαν να κλείσουν τον εναέριο χώρο για τα αεροσκάφη των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών, λόγω της εισβολής του ρωσικού στρατού στην επικράτεια της Ουκρανίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να συμμετάσχει μαζί με άλλα μέλη της ΕΕ στο κλείσιμο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Είμαστε αποφασιστικοί στην υποστήριξή μας στην Ουκρανία και στην έκκλησή μας προς τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες»,  έγραψε ο Οσμάνι στο Twitter .

Σημειώνεται ότι ήδη περίπου 20 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η γειτονική Σουηδία και η Δανία, έχουν λάβει παρόμοια απόφαση.

Οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει αντιρωσικές κυρώσεις από το 2014. Ορισμένες χώρες έχουν αναφέρει αποφάσεις για κλείσιμο του εναέριου χώρου στα ρωσικά αεροσκάφη, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο , το Βέλγιο, η Γερμανία , η Δανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ιταλία.

Η Ρωσική Ομοσπονδία απάντησε περιορίζοντας τη χρήση του εναέριου χώρου της σε πτήσεις αεροσκαφών που συνδέονται ή είναι νηολογημένα με το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων διέλευσης, από τις 25 Φεβρουαρίου.

Όπως δήλωσε προηγουμένως ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δυτικές κυρώσεις είναι πολύ σοβαρές, η Ρωσία προετοιμάστηκε για αυτές εκ των προτέρων. 

Πρόσθεσε ότι απαιτούν ανάλυση και συντονισμό των τμημάτων προκειμένου να αναπτυχθούν μέτρα αντίδρασης που να ανταποκρίνονται στα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ria Novosti

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr