Βουλγαρία: Ισπανικά μαχητικά αεροσκάφη θα επιτηρούν τον εναέριο χώρο


Φεβρουάριος 13, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Και σήμερα, Κυριακή, θα πετάξουν στον εναέριο χώρο μας μαχητικά αεροσκάφη που έστειλε η Πολεμική Αεροπορία του Βασιλείου της Ισπανίας, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Θα πραγματοποιούνται καθημερινές αναγνωριστικές πτήσεις με απογειώσεις από τα εφεδρικά αεροδρόμια στις περιοχές των πόλεων Σόφια, Βάρνα, Μπουργκάς και στο χωριό Μπεζμέρ, στην περιοχή Γιαμπόλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Όπως έγινε γνωστό, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι πτήσεις, που ξεκίνησαν το Σάββατο, αναμένεται να ολοκληρωθούν το μεσημέρι.

Στη Βουλγαρία μετεγκαταστάθηκαν την Παρασκευή τέσσερα αεροσκάφη Eurofighter EF-2000 Typhoon II και 130 Ισπανοί στρατιωτικοί.  Έφτασαν σε σχέση με την επικείμενη υλοποίηση αποστολής κοινής προστασίας του εναέριου χώρου με την Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Η αποστολή εφαρμόζει μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των χωρών μελών της Ανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ και θα εφαρμοστεί σύμφωνα με τα σχέδια και τις διαδικασίες του Ολοκληρωμένου Συστήματος Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας της Συμμαχίας (NATINAMDS).

Η προστασία του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ είναι μια αποστολή συλλογικής άμυνας εν καιρώ ειρήνης. Σκοπός του είναι να διασφαλίσει την ακεραιότητα και την ασφάλεια του εναέριου χώρου των Συμμάχων.

Darik News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr