Ακραία εβραϊκή αίρεση μετακόμισε στα Σκόπια


Ο  Ιακώβ Ράμπκιν, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, μίλησε στο N1 (ba.n1info.com) για την εμπειρία του με την εβραϊκή ομάδα Lev Tahor, δήλωσε ότι η ομάδα αυτή δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ, αλλά και δεν αποτελεί κοινωνικό κίνδυνο αφού είναι μια κλειστή κοινότητα.

Φεβρουάριος 15, 2022. Ελλάδα.

Τα μέλη της αίρεσης Λεβ Ταχόρ [Lev Tahor], που βρίσκονταν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη εδώ και τρεις μήνες, ξεσήκωσαν τον κόσμο πριν εγκαταλείψουν τη χώρα, αφού έντρομοι γείτονες προέβησαν σε δημόσιες καταγγελίες. 

Ανάλογη κατάσταση συμβαίνει και στη Βόρεια Μακεδονία, όπου η ομάδα έχει πλέον μετακομίσει.

Αφού περιπλανήθηκαν σε διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και απελάθηκαν από πολλές από αυτές, 37 μέλη της εβραϊκής αίρεσης Lev Tahor μετακόμισαν στο Κουμάνοβο, στη Βόρεια Μακεδονία.

Μέλη αυτής της ομάδας ζούσαν στον οικισμό Λούκα στο Ανατολικό Σεράγεβο από τον Νοέμβριο, από όπου απελάθηκαν μετά τη λήξη του τριμήνου καθεστώτος χωρίς βίζα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Μαυροβούνιο έγραψαν ότι μέλη του Lev Tahor έφυγαν από το Σαράγεβο για το Μαυροβούνιο, αλλά ότι δεν έμειναν πολύ εκεί και ότι στη συνέχεια πήγαν στη Βόρεια Μακεδονία μέσω Αλβανίας.


Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων δημοσίευσαν βίντεο που δείχνουν κατοίκους να προσπαθούν να μιλήσουν με μέλη της ομάδας για να μάθουν περισσότερα για την ταυτότητά τους. 

Διάφορες ηχογραφήσεις κοινοποιήθηκαν από τους γείτονες αυτής της ομάδας στο Κουμάνοβο και είναι κυρίως ηχογραφήσεις από κάμερες ασφαλείας ή μυστικές ηχογραφήσεις από σπίτια.

Υπάρχουν συνολικά περίπου 200 μέλη αυτής της αίρεσης στον κόσμο και μέχρι στιγμής έχουν ζήσει σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Είναι συγκεκριμένοι στον τρόπο που ασκούν τη θρησκεία τους, ενώ στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούνται για απαγωγή και κακοποίηση παιδιών.

Κάποιοι τους αποκαλούν επίσης «Εβραίους Ταλιμπάν» λόγω της μυστικότητας και των αυστηρών κανόνων τους, ειδικά όταν πρόκειται για γυναίκες. Συχνά αναφέρονται περιστατικά για «γάμους» κοριτσιών με μεσήλικες της αίρεσης.

Kurir.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr