Και …πολιτισμική σύνδεση Τουρκίας- ΗΑΕ- Ξαναρχίζουν τα τουρκικά σίριαλ


Φεβρουάριος 15, 2022. Ελλάδα.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-ΗΑΕ έχουν μπει σε μια νέα περίοδο και συνεχίζουν να αποφέρουν θετικούς καρπούς, γράφει τούρκικο δημοσίευμα. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται στη Μέση Ανατολή θα  αρχίσουν να προβάλλονται και στα ΗΑΕ. 

Έτσι, τόσο στις διαδικτυακές τηλεοπτικές πλατφόρμες, όσο και στην τηλεόραση θα αρχίσουν να μεταδίδονται από σήμερα τα τουρκικά σίριαλ, τα οποία στο παρελθόν είχαν απαγορευτεί την περίοδο των κακών σχέσεων των δύο χωρών.

Την υποδοχή αυτής της σύνδεσης τραγούδησε στα τουρκικά ο καλλιτέχνης των ΗΑΕ Χουσεΐν ελ Τσεσμί με το άσμα «περπατήσαμε μαζί αυτούς τους δρόμους» με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στα ΗΑΕ.


Ο Τσεσμί ανάρτησε το βίντεο στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη σημείωση «Από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον τουρκικό λαό».

Μάλιστα, το WAM, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων), δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο στα τουρκικά με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνοντας έμφαση στην «αδελφότητα ΗΑΕ-Τουρκίας».

 Το σύντομο βίντεο, το οποίο περιείχε ομιλίες των κατοίκων των ΗΑΕ στα τουρκικά, κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του WAM με τη φράση «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Τουρκία ενώνονται για την αγάπη και ένα λαμπρό μέλλον».

yenisafak.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr