Τουρκία – Ελλάδα: Συνάντηση με «θετική ατζέντα» στην Αθήνα


Φεβρουάριος 20, 2022. Ελλάδα.

 

Η τρίτη συνάντηση διαλόγου, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο με στόχο την εξάλειψη της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και τη δημιουργία «θετικής ατζέντας στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου», θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αθήνα.

 

Από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Πρέσβης Σεντάτ Ονάλ  καθώς και ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης ανακοίνωσαν ότι οι αντιπροσωπείες υπό την ηγεσία τους θα συναντηθούν στην Αθήνα αύριο (Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου) στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας. 

Η απόφαση για την έναρξη αυτών των συναντήσεων, που έχουν στόχο να ανοίξουν το δρόμο για διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, αποφασίστηκε κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα τον Απρίλιο του 2021. 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα η πρώτη συνάντηση της τουρκικής και της ελληνικής αντιπροσωπείας στις 28-29 Μαΐου 2021.

 Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια στις 16 Ιουνίου 2021. Με τη συνάντηση που θα γίνει αύριο, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν ξανά μετά από 8 μήνες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο 64ος γύρος συνομιλιών διαβούλευσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα διεξαχθεί ξανά την Τρίτη στην Αθήνα, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της θετικής ατζέντας.

hurriyet.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr