Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Κοσσυφοπέδιο: Τουρκικές οργανώσεις δωρίζουν σε άπορες οικογένειες τρόφιμα και κάρβουνο


«MKO Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας

Χειμερινά έργα ανακούφισης

Κοσσυφοπέδιο - 2022»

 

Φεβρουάριος 20, 2022. Ελλάδα.

 

Το τουρκικό ίδρυμα ανθρωπιστικής βοήθειας συμμετέχει μαζί με άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις στη διανομή τροφίμων σε 450 άπορες οικογένειες και με κάρβουνο σε 500 οικογένειες στο Κοσσυφοπέδιο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Φαντίλ Πουσκόλι, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ορφανών του Κοσσυφοπεδίου, σε συνέντευξή του στο Anadolu είπε ότι με την υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων από την Τουρκία και την Ευρώπη, στόχος είναι να αποσταλεί βοήθεια σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο Κοσσυφοπέδιο χωρίς εθνοτικές διαφορές.

Όπως είπε εξαιτίας της πανδημίας, η κατάσταση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη έχει επιδεινωθεί. 

«Συνεχίζουμε τις εργασίες για τη χειμερινή βοήθεια στο Κοσσυφοπέδιο και αυτή τη στιγμή διανέμουμε περίπου 100 τόνους άνθρακα. Ως ΜΚΟ  Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους αδελφούς μας στην Τουρκία», δήλωσε ο Πουσκόλι.

Η διανομή της βοήθειας που ξεκίνησε για τις μειονοτικές κοινότητες στον Δήμο Fushë Kosova / Kosovo Polje θα συνεχιστεί στους δήμους Mamusha και Peja, όπως σημειώνει το τούρκικο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr