Οι Ουκρανοί εκπαιδεύουν το λαό και ετοιμάζουν ένοπλες αμυντικές ομάδες


Φεβρουάριος 13, 2022. Ελλάδα.


Το αμερικανικό μέσο «Politico» ανέφερε ότι πολλοί Ουκρανοί πολίτες έχουν αρχίσει να εντάσσονται σε ένα νέο στρατιωτικό κλάδο που ονομάζεται «Περιφερειακές Αμυντικές Δυνάμεις».

Η πηγή εξήγησε ότι η ιδέα αυτού του νέου κλάδου είναι να παρέχει στους πολίτες καλή στρατιωτική εκπαίδευση σε όλη τη χώρα, με επικεφαλής επαγγελματίες στρατιώτες, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της « πιθανής ρωσικής εισβολής ».

Η  εξέλιξη αυτή έρχεται αφότου η Ρωσία ενίσχυσε τη στρατιωτική της παρουσία κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων (130 χιλιάδες στρατιώτες), ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η Μόσχα σχεδιάζει να επιτεθεί στον γείτονά της στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η ιδέα ενός νέου στρατιωτικού κλάδου προέκυψε στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, αφού η Ουκρανία ψήφισε νόμο που καθιστούσε τις περιφερειακές αμυντικές δυνάμεις ξεχωριστό στρατιωτικό κλάδο.

Από την άποψη αυτή, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας  Ολέκσι Ρεζνίκοφ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι στόχος είναι να σχηματιστεί μια ομάδα 10.000 επαγγελματιών στρατιωτών μέχρι τον Μάρτιο.

Όμως ο επιθυμητός στόχος άλλαξε με την εντατικοποίηση των απειλών, όπως είπε ο Ουκρανός γενικός διοικητής την Παρασκευή, ότι η χώρα επιδιώκει να δεσμεύσει από ενάμισι έως δύο εκατομμύρια πολίτες έτοιμους να υπερασπιστούν τα σπίτια, τις οικογένειες και τη χώρα τους.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Ουκρανικό Ινστιτούτο για το Μέλλον, μια πολιτική δεξαμενή σκέψης, έδειξε ότι το 56 τοις εκατό των Ουκρανών θέλουν να ενταχθούν στο νέο παράρτημα.

Το "Politico" αποκάλυψε ότι οι Ουκρανοί που έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτόν τον κλάδο, ανήκουν σε διαφορετικά τμήματα της κοινωνίας και έχουν διαφορετικό υπόβαθρο, συμπεριλαμβανομένου του δημοσιογράφου, του κωμικού και του αναλυτή δεδομένων.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr