Οι μισοί κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου θέλουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό


Φεβρουάριος 16, 2022. Ελλάδα.

 

Οι κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων είναι δυσαρεστημένοι με την οικονομική κατάσταση και το περιβάλλον στο οποίο ζουν και οι μισοί από αυτούς θα πήγαιναν στο εξωτερικό εάν αυτό ήταν δυνατό, γράφει σερβικό δημοσίευμα.

Μια ημέρα πριν από τη 14η επέτειο της μονομερώς κηρυγμένης ανεξαρτησίας της νότιας σερβικής επαρχίας, το πρακτορείο PIPOS [agencija PIPOS ] διεξήγαγε έρευνα σύμφωνα με την οποία το 54,8 τοις εκατό των πολιτών θέλει να μεταναστεύσει, αναφέρει η σερβική ραδιοτηλεόραση- RTS.

Από τους 1.050 πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο το 28,2 τοις εκατό δήλωσε ότι δεν θα μεταναστεύσει ακόμη κι αν είχε την ευκαιρία, και το 11,4 τοις εκατό ήταν αβέβαιο, ενώ το 5,6 τοις εκατό αρνήθηκε να απαντήσει.

 73% των νέων θέλουν να φύγουν

Οι πιο ενδιαφερόμενοι να εγκαταλείψουν το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια είναι νέοι ηλικίας 18 έως 25 ετών, από τους οποίους το 73 τοις εκατό εξέφρασε ετοιμότητα για μετανάστευση και μόνο το 16 τοις εκατό δεν θα εγκατέλειπε το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, ακόμη κι αν είχαν την ευκαιρία.

Το 62% των ερωτηθέντων στην ηλικιακή ομάδα 26 έως 35 ετών εξέφρασε ετοιμότητα να πάει στη Δύση, ενώ το 61% από αυτούς στην ηλικιακή ομάδα 36 έως 45 ετών θα έφευγε από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες ηλικίας 46 έως 55 ετών είναι έτοιμοι να πάνε στο εξωτερικό, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της Πρίστινα.

Το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν ότι θα μετανάστευαν εάν είχαν την ευκαιρία πέφτει στο 38 τοις εκατό στην ηλικιακή ομάδα 56 έως 65 ετών, ενώ οι 30 τοις εκατό εκείνων που θα έφευγαν είναι στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών.

novosti.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr