Τουρκία: Συνάντηση Τουρκαλβανών στη Σμύρνη


Φεβρουάριος 15, 2022. Ελλάδα.

Οι ενώσεις των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας συναντήθηκαν στη Σμύρνη, προκειμένου να επαναδραστηριοποιηθούν.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία των Αλβανών του Κοσόβου ‘Rumeli’, που θεωρείται ένας από τους παλαιότερους βαλκανικούς συνδέσμους στη Σμύρνη.

Στη συνάντηση έγινε διαβούλευση των κοινών ζητημάτων.

Ο  Ουγκούρ Σενγκόζ , επικεφαλής της Ένωσης ‘Rumeli’ του Κοσσυφοπεδίου, που φιλοξένησε τη συνάντηση, δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με ευρύτερη συμμετοχή, με τα μέλη των συλλόγων που είναι σε μακρινές περιοχές και γειτονικές επαρχίες για τη συσπείρωσή τους.

Στην προηγούμενη συνάντησή τους στις 16 Ιανουαρίου είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην προσέγγιση της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο, όπως προέτρεψαν η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή τους είχαν δηλώσει ότι «η Σερβία εξακολουθεί να βλέπει το Κοσσυφοπέδιο ως δικό της έδαφος. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν δεχόμαστε την ανάμιξη της Σερβίας στις εσωτερικές υποθέσεις του Κοσσυφοπεδίου. Είναι, επίσης, απαράδεκτο να υποστηρίζουν τη Σερβία ορισμένα δυτικά κράτη».

Τις θέσεις των Τουρκαλβανών υποστηρίζει και προωθεί ο βουλευτής της Σμύρνης, Ριφάτ Σαΐτ που εκλέγεται με το κυβερνητικό κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Haberler.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr