Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ο λαός της Αρμενίας εναντίον της κατάργησης του εμπάργκο και του ανοίγματος των συνόρων με την Τουρκία


Φεβρουάριος 12, 2022. Ελλάδα.

 

Ενώ οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας  βρίσκονται στο στάδιο της εξομάλυνσης,  έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αρμενία αποκάλυψε ότι αυτή η διαδικασία δεν υιοθετήθηκε από την αρμενική κοινωνία, γράφει η τουρκική Sozcu.

Έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία ερευνών Gallup αποκάλυψε ότι οι πολίτες της Αρμενίας νιώθουν άβολα με τη διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ Άγκυρας και Ερεβάν και το άνοιγμα των συνόρων.

Ο διευθυντής της Gallup, Άραμ Ναβασαρντιάν είπε ότι το 6,9 τοις εκατό όσων συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία περιελάμβανε 800 συμμετέχοντες στο Ερεβάν, υποστηρίζει πλήρως το άνοιγμα των συνόρων, το 15,6 τοις εκατό υποστηρίζει με επιφυλάξεις, το 7,6 τοις εκατό ήταν διστακτικό με μάλλον όχι και το 54,6 τοις εκατό δεν το υποστηρίζει καθόλου.

Από την άλλη, στην έρευνα που διεξήχθη στο Ερεβάν, περίπου το 31% υποστήριξε την απόφαση της αρμενικής κυβέρνησης να άρει το εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα, ενώ το 49% των συμμετεχόντων εξέφρασε την αντίθεσή του στην άρση του εμπάργκο.

Αναφέρθηκε επίσης ότι η έρευνα, η οποία διεξήχθη τηλεφωνικά με 800 συμμετέχοντες, πραγματοποιήθηκε μεταξύ 24 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr