Ο Ζελένσκι διαφωνεί με την πρόβλεψη του Μπάιντεν για ρωσική «εισβολή» στις 16 Φεβρουαρίου


Φεβρουάριος 12, 2022. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι και πάλι εκτός συμφωνίας με τη γενική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν υποστηρίζει την υστερία για την υποτιθέμενη ρωσική επίθεση, γράφει η ουκρανική ιστοσελίδα πληροφοριών News Front.

Με τον τρόπο αυτό, διέψευσε τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ότι ο απειλούμενος πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 16 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα, εξάλλου,  με την ιστοσελίδα «Strana.ua», ο Ζελένσκι στη διάρκεια ενός ταξιδιού στις ασκήσεις που πραγματοποιούνται  στην περιοχή Χέρσον, μίλησε σε δημοσιογράφους για αυτό το θέμα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε  ότι σημειώνει τις πληροφορίες και θα τις αναλύσει. Ωστόσο,  όπως είπε, υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες δηλώσεις στα ΜΜΕ και «θέλει να δει εάν υπάρχουν στοιχεία».

Αλλά ο Ζελένσκι προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να μην αντικρούσει υπερβολικά τις συμπεριφορές των δυτικών «εταίρων» και, ως εκ τούτου, είπε διστακτικά ότι δεν ήταν ότι δεν συμφωνούσε με τις υποθέσεις των ΗΠΑ, απλώς οι πληροφορίες είναι «διαφορετικές» και η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών είναι σίγουρα «δεν είναι χειρότερη από τη Δυτική».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr