Ομάδα αμερικανικών μαχητικών F-16 αναπτύχθηκε στη Ρουμανία


Φεβρουάριος 12, 2022. Ελλάδα.

Ενώ εκτιμάται ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα εισβάλει στην Ουκρανία τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, ομάδα αμερικανικών μαχητικών F-16 έφτασε στη Ρουμανία από την αεροπορική βάση Spangdahl στη Γερμανία. Αυτό ανέφερε η αμερικανική ευρωπαϊκή διοίκηση, όπως σημειώνει η ουκρανική ιστοσελίδα στρατιωτικών πληροφοριών «Sprotyv».

Τα F-16 Fighting Falcons, προσωπικό και εξοπλισμός υποστήριξης από την 52η Πτέρυγα Μάχης από την αεροπορική βάση Spangdahl της Γερμανίας, θα χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις από την αεροπορική βάση Feteşti.

Αναφέρεται ότι η μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών στη Ρουμανία έγινε για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έντασης που προκαλείται από τη συσσώρευση ρωσικής στρατιωτικής ισχύος κοντά στην Ουκρανία.

Ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν ήδη αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση Feteşti, τα οποία εκτελούν πτήσεις περιπολίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Σημειώνεται, όπως η ιστοσελίδα, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια επείγουσα  συνάντηση λόγω της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr