Το ΝΑΤΟ θα θέσει το ζήτημα του αποκλεισμού της Μαύρης και Αζοφικής Θάλασσας από τη Ρωσία


Φεβρουάριος 12, 2022. Ελλάδα.

Κατά την επίσκεψή του στη Ρουμανία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα θέσει το ζήτημα του αποκλεισμού της Ρωσίας στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα για «ασκήσεις». 

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Facebook, γράφει το ghall.com .

«Σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ βρίσκεται στη Ρουμανία και με δική μας πρωτοβουλία, αυτό το θέμα, ο αποκλεισμός της Μαύρης και της Αζοφικής Θάλασσας, θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Ως εκ τούτου, θα είμαστε σε επαφή τόσο με το ΝΑΤΟ όσο και με τη Ρουμανία από αυτή την άποψη», είπε ο Κουλέμπα.

Σημείωσε ότι σε σχέση με τον αποκλεισμό της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας από τη Ρωσία, η Ουκρανία ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ηγεσία των φίλων κρατών και ξεκίνησε διμερείς διαβουλεύσεις με τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας για την ανάπτυξη κοινής δράσης.

«Η Μαύρη Θάλασσα και η ασφάλειά της επηρεάζουν τον καθένα μας. Εδώ, η απάντηση της Ουκρανίας από μόνη της δεν αρκεί και έχουμε συνδέσει εταίρους για να προετοιμάσουμε συντονισμένη απάντηση», είπε ο υπουργός.

«Η κατάσταση είναι δυναμική, παρακολουθούμε στενά τα πάντα και είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τους εταίρους μας για να περιορίσουμε αυτές τις ενέργειες της Ρωσίας», είπε ο Κουλέμπα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Φεβρουαρίου το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι μεταφέρει έξι μεγάλα αποβατικά πλοία (BDK) από τη Μεσόγειο στη Μαύρη Θάλασσα όπου, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, θα λάβουν μέρος σε ναυτικές ασκήσεις.

Η Ρωσία έχει αποκλείσει μεγάλες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής Θάλασσας, φαινομενικά για ασκήσεις πυραύλων και πυροβολικού. Δεν υπάρχουν διάδρομοι για τη διέλευση των εμπορικών πλοίων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας διαμαρτυρήθηκε για τις ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Σήμερα, 12 Φεβρουαρίου, η Ρωσική Ομοσπονδία καθέλκυσε περισσότερα από 30 πλοία για ασκήσεις με πυρά «στην άμυνα της ακτής της Κριμαίας».

blackseanews.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr