Και οι Ρώσοι διπλωμάτες άρχισαν να εγκαταλείπουν την Ουκρανία


Φεβρουάριος 12, 2022. Ελλάδα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, επικαλούμενο πηγές, αναφέρει ότι διπλωμάτες και υπάλληλοι των ρωσικών προξενείων στην Ουκρανία έχουν αρχίσει να φεύγουν από τη χώρα.

Την ανάκληση των διπλωματών τους ανακοίνωσαν χθες το βράδυ οι βρετανικές αρχές. Το Ισραήλ ανέφερε επίσης ότι ξεκινά την εκκένωση των μελών των οικογενειών των διπλωματών που εργάζονται στο Κίεβο.

Επίσης την Παρασκευή, αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, της Νορβηγίας και της Λετονίας, ανακοίνωσαν απαγορευτικό για τους πολίτες τους να επισκεφθούν την Ουκρανία στο άμεσο μέλλον.

Την προηγούμενη μέρα, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι, σύμφωνα με το Έγγραφο της Βιέννης, δίνει στη Ρωσία 48 ώρες για να δώσει λεπτομερείς εξηγήσεις για τις «στρατιωτικές της δραστηριότητες» στα σύνορα. 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τη λήψη αιτήματος από την Ουκρανία μέσω των καναλιών του ΟΑΣΕ και είπε ότι θα δοθεί απάντηση εν ευθέτω χρόνω. 

Ταυτόχρονα, οι διπλωμάτες σημείωσαν ότι δεν θεωρούν δικαιολογημένο το αίτημα του Κιέβου, καθώς οι δραστηριότητες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι ασυνήθιστες και δεν δικαιολογούν την έναρξη ενός «μηχανισμού για τη μείωση του στρατιωτικού κινδύνου» σύμφωνα με το έγγραφο του 2011.

«Moskovskiy komsomolets»

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr