Σκόπια- Κοβάτσεφσκι- Φραγκογιάννης: Οι σχέσεις με την Ελλάδα εξελίσσονται σε στρατηγική εταιρική σχέση


Φεβρουάριος 11, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο Πρωθυπουργός Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι υποδέχθηκε σήμερα τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία της Ελλάδας, Κώστα Φραγκογιάννη, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα.

Στη συνάντηση εκφράστηκε αμοιβαία ικανοποίηση για τις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες συνεχώς αναπτύσσονται και ανεβαίνουν σε επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης, ως όφελος της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός Κοβάτσεφσκι τόνισε ότι οι δύο χώρες επικεντρώνονται πλέον στην προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, στην οποία βρίσκονται κοινά ενεργειακά έργα, όπως η κατασκευή διασύνδεσης για σύνδεση φυσικού αερίου και η επένδυση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη καθώς αναμένεται να καταλάβει ιδιαίτερη θέση για μόνιμη παροχή ενέργειας σε οικίες και επιχειρήσεις.

Ο  Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι η χώρα του, όπως και πριν, παραμένει σε ισχυρή υποστήριξη προς τη Βόρεια Μακεδονία στην πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ ως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

makfax.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr