Οι Ουκρανοί βλέπουν Ρώσους κατάσκοπους στην κυβέρνησή τους


Φεβρουάριος 4, 2022. Ελλάδα.

Η ουκρανική κυβέρνηση είναι γεμάτη από Ρώσους πράκτορες, που κυμαίνονται από τοπικούς ηγέτες μέχρι κορυφαίους πολιτικούς και αξιωματούχους.

Αυτό δήλωσε στις 3 Φεβρουαρίου στον αέρα της κοινωνικής και πολιτικής «Gordon» ο Ντμίτρι Γιάρος που είναι Διοικητής του Ουκρανικού Εθελοντικού Στρατού και Σύμβουλος του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

 «Γεγονός είναι ότι στη διάρκεια αυτού του πολεμικού κλίματος, στους διαδρόμους εξουσίας μας - από τα τοπικά συμβούλια μέχρι τη Βερχόβνα Ράντα και το Γραφείο του Προέδρου - υπάρχουν πράκτορες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και δεν έχω καμία αμφιβολία», είπε ο Γιάρος.


«Αρνούνται τη ρωσική απειλή»


Τόνισε ότι η Ρωσία μέσω των πρακτόρων της «αναγκάζει την Ουκρανία να προβεί σε παράλογες ενέργειες».

 Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα παράδειγμα τέτοιων παράλογων ενεργειών μπορεί να παρατηρηθεί τώρα, όταν η Δύση προειδοποιεί συνεχώς για πιθανή νέα ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και οι ουκρανικές αρχές το αρνούνται.

«Δεν είναι λογικό να αρνούμαστε ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μια μαζική εισβολή. Και αυτό δεν πρέπει να λέγεται από τον ανώτατο αρχιστράτηγο (τον πρόεδρο της χώρας), γιατί αυτό, πρώτα απ’ όλα, αποθαρρύνει την κοινωνία», είπε ο Γιάρος.

Πρόσθεσε ότι η παράλογη συμπεριφορά των αρχών δημιουργεί πανικό στους Ουκρανούς πολίτες.

«Και αυτό, φυσικά, παίζει στα χέρια εκείνων των πρακτόρων που επίσης σκορπίζουν τον πανικό στην ουκρανική κοινωνία μέσω της υστερίας ή άλλων ενεργειών που αποσταθεροποιούν την κατάσταση στο κράτος μας», είπε ο Γιάρος.

Αρνήθηκε, ωστόσο, να κατονομάσει δημόσια αυτούς που θεωρεί πράκτορες της Ρωσίας στο περιβάλλον του προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Δεν θα πω ονόματα. Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα το καταλάβουν και τα ονόματά τους θα τα μάθουμε σύντομα», κατέληξε ο Γιάρος – σύμφωνα με το ουκρανικό δημοσίευμα.


gordonua.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr