Τουρκία: Οι μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν απαγωγή Ιρανών αντιφρονούντων στην Τεχεράνη


Φεβρουάριος 12, 2022. Ελλάδα.

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από παρακολούθηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MİT) και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες (ΤΕΜ), αφού διαπιστώθηκε ότι σχετίζονται με τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες και σχεδίαζαν τη απαγωγή αντιφρονούντων του Ιράν,  που ζουν στην Τουρκία.

Η ομάδα διαλύθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Ιχσάν Σαγκλάμ, ιδιοκτήτης της εταιρείας «By Sağlam Defense», και ο Μορτέζα Σολτάν Σανιάρι, Ιρανός πολίτης με τον οποίο συνεργαζόταν, προσπαθούσαν να μεταφέρουν λαθραία Ιρανούς αντιφρονούντες έξω από την Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu.

Όπως έγινε γνωστό ότι οι αναφερθέντες έλαβαν οδηγίες από τον Σεγεντμεχντί Χοσεΐνι και τον Αλί Γκαχραμανιχαγιαμπαντ, οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό της ιρανικής υπηρεσίας πληροφοριών. 

Αποδείχθηκε ότι ο Σαγκλάμ και η ομάδα του πληρώθηκαν 150.000 δολάρια για την απαγωγή Ιρανών αντιφρονούντων.

 Έχει γίνει, επίσης, γνωστό, ότι αξιωματούχοι των ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών είχαν σκοπό να πληρώσουν και για άλλα ονόματα που σχεδίαζαν για απαγωγή. 

 Η MİT εντόπισε τα σχέδια απαγωγής του Ιχσάν Σαγκλάμ και του ο Μορτέζα Σολτάν Σανιάρι και της ομάδας του.

 Τα ευρήματα κοινοποιήθηκαν στο Παράρτημα της Κωνσταντινούπολης TEM.

 Με συντονισμένες εργασίες της Διεύθυνσης Παραρτήματος MIT και ΤΕΜ Κωνσταντινούπολης, συνελήφθησαν δύο Ιρανοί πολίτες και 12 Τούρκοι πολίτες. 

Στο πλαίσιο της έρευνας, εκδόθηκε ένταλμα έρευνας για τρεις Ιρανούς πολίτες. 

14 άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στις 9 Φεβρουαρίου 2022, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, όπως σημειώνεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr