Τουρκία: Νυχτερινή επιδρομή της αστυνομίας σε 38 επαρχίες- συνελήφθησαν 101 Στρατιωτικοί


Μάρτιος 8, 2022. Ελλάδα.

Διαδικασίες ταυτόχρονης σύλληψης και κράτησης φερόμενων ως μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν- FETÖ, ξεκίνησαν τη νύχτα στη Σμύρνη και σε 38 διαφορετικές επαρχίες, μαζί με το παράρτημα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Σμύρνης και την Επαρχιακή Διοίκηση Χωροφυλακής της Σμύρνης, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.

 Η αστυνομική επιχείρηση έγινε κατόπιν εντολής της Γενικής Εισαγγελίας της Σμύρνης εναντίον 101 υπόπτων της FETÖ, μεταξύ των οποίων 1 Αντισυνταγματάρχης, 3 υποσμηναγοί, 2 υπολοχαγοί, 15 Κελευστών και 7 λοχίων, με τους οποίους διαπίστωσαν ότι είχαν επικοινωνήσει με την Οργάνωση μέσω τηλεφώνου. 

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των κρατουμένων ήταν 28 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 16 ήταν εν ενεργεία, οι 7 από το Στρατό Ξηράς, οι 13 από τις Διοικήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και οι 8 από τη Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής και 73 από αυτούς ήταν σπουδαστές στρατιωτικής σχολής που απολύθηκαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.  

odatv4.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr