Η Σαουδική Αραβία ενισχύει την οικονομία της Αιγύπτου με 5 δισεκατομμύρια δολάρια


Μάρτιος 30, 2022. Ελλάδα.

Το σαουδαραβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «SPA» ανέφερε, την Τετάρτη, ότι το Βασίλειο κατέθεσε 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου.

Η ενίσχυση έρχεται ως επέκταση των εδραιωμένων ιστορικών και στενών δεσμών συνεργασίας μεταξύ του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και της αδελφής Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και επιβεβαίωση των βαθιών ριζωμένων σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφών χωρών και λαών.

Σε εφαρμογή των οδηγιών του Θεματοφύλακα των δύο Ιερών Τζαμιών , βασιλιά  Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ και του έμπιστου διαδόχου του, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει καταθέσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου, επιβεβαιώνοντας τις διακεκριμένες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των δύο αδερφικών λαών σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, και ως συνέπεια του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο των άοκνων προσπαθειών και του μόνιμου πρωτοποριακού ρόλου του, στην υποστήριξη της αδελφής Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.


Οι ενισχύσεις έφθασαν τα 10,3 δισ. δολάρια


Τον περασμένο Οκτώβριο, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι είχε καταθέσει 3 δισ. δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου και επέκτεινε τους όρους άλλων προηγούμενων καταθέσεων αξίας 2,3 δισ. δολ.

Με τη νέα κατάθεση, οι συνολικές καταθέσεις της Σαουδικής Αραβίας ανήλθαν σε 10,3 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομία της Αιγύπτου αντιμετωπίζει νέες πιέσεις που προκύπτουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για πιθανή χρηματοδότηση και τεχνική υποστήριξη για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και της Ουκρανίας για την οικονομία της.

Στις 21 Μαρτίου, η Αίγυπτος υποτίμησε το νόμισμά της κατά περίπου 14 τοις εκατό αφού ξένοι επενδυτές απέσυραν δισεκατομμύρια δολάρια από την αιγυπτιακή αγορά.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr