Ο αραβικός συνασπισμός ανακοίνωσε την παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Υεμένη


Μάρτιος 30, 2022. Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος των συμμαχικών  αραβικών δυνάμεων για την υποστήριξη της νομιμότητας στην Υεμένη, Ταξίαρχος  Τουρκί αλ Μαλίκι, ανακοίνωσε τη διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην επικράτεια της Υεμένης, προκειμένου να επιτύχουν οι διαβουλεύσεις και να δημιουργηθεί ένα θετικό περιβάλλον για την επίτευξη ειρήνης κατά τον μήνα του Ραμαζανιού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας, «SPA», η διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων έχει τεθεί σε ισχύ από τις έξι το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου.

Ο ταξίαρχος Αλ Μαλίκι δήλωσε ότι αυτή η απόφαση έρχεται προς υποστήριξη των προσπαθειών για την επίτευξη συνολικής και βιώσιμης πολιτικής λύσης για τον τερματισμό της κρίσης στην Υεμένη και για την επίτευξη της ασφάλειας και  της σταθερότητας για την αδελφική Υεμένη, στο πλαίσιο των διεθνών πρωτοβουλιών και προσπαθειών υπό την αιγίδα του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Υεμένη και την πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας για τερματισμό της κρίσης στην Υεμένη.

Ο ταξίαρχος Αλ Μαλίκι επιβεβαίωσε τη σταθερότητα της θέσης της Διοίκησης των Κοινών Δυνάμεων του  αραβικού συνασπισμού για την υποστήριξη της νόμιμης κυβέρνησης της Υεμένης.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr