Βούλγαροι εμπειρογνώμονες ζητούν από τη βουλγαρική κυβέρνηση να βοηθήσει στρατιωτικά την Ουκρανία


Μάρτιος 30, 2022. Ελλάδα.

«Η καθυστέρηση και η άρνηση της Βουλγαρίας στην προμήθεια πυρομαχικών και όπλων στην Ουκρανία μάς παρασύρει στην ομάδα των απορριφθέντων περιθωριοποιημένων χωρών τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ. 

Αυτή η αδράνεια, όταν οι σύμμαχοί μας βοηθούν την Ουκρανία με όπλα, θα είναι μια επαίσχυντη ‘σφραγίδα στο μέτωπο’ της Βουλγαρίας για τις επόμενες δεκαετίες».

Αυτό αναφέρεται σε ανοιχτή επιστολή εμπειρογνωμόνων ασφάλειας και άμυνας προς την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bgnes.

 

Οι Βούλγαροι εμπειρογνώμονες που υπογράφουν τη σχετική δήλωση επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην ανοιχτή επιστολή τους:

«Αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει και η Ουκρανία, με τη βοήθεια, όπως φαίνεται, από ολόκληρο τον δημοκρατικό και ελεύθερο κόσμο, θα είναι ο νικητής και η Ρωσία αναπόφευκτα θα φέρει την ευθύνη της. 

Και αν δεν βοηθήσουμε την Ουκρανία με όπλα και πυρομαχικά σήμερα, τότε η Βουλγαρία θα βρεθεί ξανά στη λάθος πλευρά της ιστορίας, καθώς και στη μίζερη πλευρά της δειλίας, της παθητικότητας και της αποτυχίας.

 Και η χώρα μας θα κοιτάξει με ντροπή την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, και την οικοδόμηση του κόσμου μετά τον πόλεμο, και τη δημιουργία μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας που δεν θα επιτρέπει τέτοιες απάνθρωπες περιπέτειες ξεχασμένων δικτατόρων και εγκληματιών πολέμου».

Η ανοιχτή επιστολή καταλήγει:

«Η Ουκρανία χρειάζεται στρατιωτική βοήθεια τώρα, όχι αύριο και όχι σε ένα μήνα.

Η Βουλγαρία έχει κάτι να βοηθήσει και μάλιστα σε σημαντικές ποσότητες.

Η βοήθεια είναι σημαντική μόνο όταν είναι έγκαιρη!

Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αναβλητικότητα είναι υπέρ του καθεστώτος Πούτιν και της επιθετικής Ρωσίας.

Ας μην το επιτρέψουμε! Ας βοηθήσουμε την Ουκρανία σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία, γιατί αυτή είναι βοήθεια και για τη Βουλγαρία - ελεύθερη, δημοκρατική, προοδευτική!».

Την επιστολή υπογράφουν είκοσι εμπειρογνώμονες κυρίως στρατιωτικοί και διπλωμάτες.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr