«Πάνω από 100 χιλιάδες έχουν βουλγαρικά διαβατήρια και μόνο 3504 δήλωσαν Βούλγαροι»- ηγέτης βουλγαρικού κόμματος


Μάρτιος 30, 2022. Ελλάδα.

 

«Αν η Βόρεια Μακεδονία θέλει να είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πολίτες της πρέπει να είναι ελεύθεροι να αυτοπροσδιορίζονται, έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο ηγέτης του κόμματος «Υπάρχει τέτοιος λαός», Σλάβι Τριφόνοφ.

Αφορμή για την ανάρτησή του η επίσημη ενημέρωση της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την απογραφή, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν 3.504 Βούλγαροι στη Βόρεια Μακεδονία.

 «Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι Βούλγαροι δεν αναφέρθηκαν καθόλου και ο διευθυντής της υπηρεσίας είπε ότι εκπροσωπεί μόνο τις εθνοτικές κοινότητες που αποτελούν μέρος του μακεδονικού συντάγματος. 

Κατά την απογραφή στη Βόρεια Μακεδονία, μόνο 3504 πολίτες δήλωσαν Βούλγαροι, δηλ. δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου Βούλγαροι. 

Ωστόσο, περισσότερα από 100.000 βουλγαρικά διαβατήρια έχουν εκδοθεί σε πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

 Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, όταν ο κόσμος έκλεισε από πανδημία, 16.692 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας έλαβαν βουλγαρικά διαβατήρια και σύμφωνα με τη βουλγαρική νομοθεσία, ένας πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας πρέπει να αποδείξει τις βουλγαρικές του ρίζες για να αποκτήσει βουλγαρικό διαβατήριο. 

Έτσι, πάνω από 100.000 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας αποδεικνύουν τις βουλγαρικές τους ρίζες στη Βουλγαρία και στη Βόρεια Μακεδονία φοβούνται να αποκαλούνται «Βούλγαροι».

 Γιατί σε μια κανονική, ευρωπαϊκή χώρα, όπως ισχυρίζεται ότι είναι η Βόρεια Μακεδονία, θα φοβόταν κανείς να πει τι είναι; Γιατί αυτή δεν είναι μια κανονική, ευρωπαϊκή χώρα.

Μιλάω μόνο με τη λογική - αν η Βόρεια Μακεδονία θέλει να είναι μια κανονική, ευρωπαϊκή χώρα, δηλ. για να είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πολίτες της πρέπει να μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ελεύθερα και τα δικαιώματά τους δεν πρέπει να παραβιάζονται.

 «Άρα η γνώμη μου είναι ότι μέχρι να συμβεί αυτό, η Βόρεια Μακεδονία θα είναι απλώς μέρος των Δυτικών Βαλκανίων», είπε ο Σλάβι Τριφόνοφ.

bgnes.bg, makfax.com.mk,

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr