Ρωσία: Ένταση μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Σεργκέι Σόιγκου;


Μάρτιος 31, 2022. Ελλάδα.

Η εντατικοποίηση της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία παρά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τις ΗΠΑ είναι σημάδι εσωτερικών διχασμών στον μηχανισμό εξουσίας του Πούτιν, γράφει η ιταλική “Il Tempo”.

 Μια τέτοια ερμηνεία προτείνουν οι «New York Times» στον κύριο τίτλο της εφημερίδας. 

«Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της για αποκλιμάκωση, η Ρωσία ενέτεινε την Τετάρτη τις επιθέσεις με βόμβες και πυροβολικό στην Ουκρανία και έστειλε ανάμεικτα μηνύματα για τις προοπτικές ειρήνης, υποδηλώνοντας νέες εντάσεις στην ιεραρχία του Κρεμλίνου κατά τη διάρκεια του πολέμου», γράφει η NYT , που σημειώνει «μια πρόσφατα αποχαρακτηρισμένη εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Β. Πούτιν είχε παραπληροφορηθεί για την πορεία του πολέμου από υφισταμένους, οι οποίοι φοβούνταν την αντίδρασή του στις στρατιωτικές κακουχίες και τις αποτυχίες του στρατού των Ρώσων». 

Αυτό, και πάλι στην αξιολόγηση πληροφοριών, «δείχνει την απομόνωση του Πούτιν και αυτό που φαίνεται να είναι μια αυξανόμενη ένταση μεταξύ του ίδιου και του Υπουργείου Άμυνας, μέχρι τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Κ. Σόιγκου, ο οποίος κάποτε ήταν μεταξύ των μελών της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στον στενό κύκλο του Κρεμλίνου και για τον οποίο μιλούσαν ως πιθανός διάδοχος του Πούτιν».

 Η εφημερίδα σημειώνει ωστόσο ότι «δεν είναι σαφές εάν η απελευθέρωση αποχαρακτηρισμένων πληροφοριών έχει σκοπό να σπείρει ανησυχία στον κύκλο του Πούτιν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επικοινωνιακής μάχης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας για την Ουκρανία, την πηγή των χειρότερων εντάσεων μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων από τον Ψυχρό Πόλεμο. 

Ούτε είναι ξεκάθαρο αν οι πληροφορίες είναι αξιόπιστες».

iltempo.it

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr