«Το Κίεβο καλεί το Αζερμπαϊτζάν να ανοίξει πάλι το μέτωπο Ναγκόρνο – Καραμπάχ»


Φυλάκιο στο χωριό Parukh

Μάρτιος 31, 2022. Ελλάδα.

Μετά την απροκάλυπτη έκκληση της ουκρανικής κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε επίθεση στο χωριό Παρούχ, με τον τρόπο αυτόν στο στόχαστρο βρίσκεται η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία του Αρτσάχ, στην οποία έχει εγκατασταθεί ρωσική ειρηνευτική αποστολή, γράφει η ιταλική «ilmanifesto».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την Κυριακή, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας, Ολέξιι Ντανίλοφ, δήλωσε:

 «Το άνοιγμα περισσότερων μετώπων στη σφαίρα συμφερόντων της Ρωσίας, σε εδάφη άλλων χωρών, θα βοηθούσε πολύ την Ουκρανία να απαντήσει στη ρωσική επίθεση». 

Η πιο προφανής αναφορά είναι η Αρμενία και οι εντάσεις που έχουν εκραγεί εκ νέου στο αμφισβητούμενο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 

«Δόγμα Ντανίλοφ»

Έτσι, κατά το «Δόγμα Ντανίλοφ», θα ήθελε το Αζερμπαϊτζάν να ξαναρχίσει την επίθεσή του εναντίον των αρμενόφωνων και αρμενικών πολιτιστικών περιοχών της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Αρτσάχ, που τώρα βρίσκεται σε φρουρά από ένα ρωσικό ειρηνευτικό σώμα, στο όνομα του μίσους εναντίον του Πούτιν. 

Έτσι ακολουθείται η αρχαία ρήση ότι «φίλοι μου είναι οι εχθροί σου», σχολιάζει το ιταλικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr