Το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη πυραυλικής επίθεσης σε ισραηλινό στόχο


Μάρτιος 13, 2022. Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, η επίθεση με πυραύλους στην πόλη Ερμπίλ στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ είχε στόχο ένα στρατηγικό κέντρο του Ισραήλ.

Το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πυραύλους στην πόλη Ερμπίλ στο βόρειο Ιράκ την Κυριακή, λέγοντας ότι είχε στόχο ένα ισραηλινό στρατηγικό κέντρο.

Οι αρχές της Κουρδικής Αυτόνομης Περιφέρειας του Ιράκ δήλωσαν νωρίτερα ότι 12 βαλλιστικοί πύραυλοι χτύπησαν το Ερμπίλ σε μια επίθεση πριν από την αυγή εναντίον αμερικανικών συμφερόντων, τραυματίζοντας ελαφρά δύο πολίτες και προκαλώντας υλικές ζημιές.

Οι πύραυλοι προέρχονταν πέρα ​​από τα ανατολικά σύνορα του Ιράκ, είπε η αντιτρομοκρατική μονάδα του Κουρδιστάν, λέγοντας ουσιαστικά ότι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν, ένα κράτος που έχει σημαντική πολιτική και οικονομική επιρροή στη Βαγδάτη.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν επιβεβαίωσαν αργότερα ότι εκτόξευσαν τις ρουκέτες, ισχυριζόμενοι ότι είχαν στόχους που χρησιμοποιούσε το Ισραήλ, ένας σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ.

«Το Σιωνιστικό Στρατηγικό Κέντρο για Συνωμοσίες και Καταστροφές χτυπήθηκε από ισχυρούς πυραύλους ακριβείας που εκτοξεύθηκαν από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Φρουροί.

International Media

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr