Εκκενώθηκε και η τουρκική πρεσβεία στο Κίεβο




Η τουρκική πρεσβεία στο Κίεβο αποφάσισε να μετακινηθεί στην ασφαλή ζώνη. Η στιγμή της εξόδου από το κτίριο αντικατοπτρίζεται στη φωτογραφία, με το πορτρέτο του Ατατούρκ να κρατά ένας υπάλληλος ενώ το κτίριο εκκενώνεται.

Μάρτιος 11, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Η τουρκική πρεσβεία στο Κίεβο
Ενώ οι επιθέσεις της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας συνεχίστηκαν για 16η ημέρα, η πρεσβεία της Τουρκίας στο Κίεβο , η οποία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την απομάκρυνση των πολιτών στη χώρα, εκκενώθηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλέστερη περιοχή.

 Η στιγμή της εξόδου από το κτίριο αντικατοπτρίζεται στη φωτογραφία, με το πορτρέτο του Ατατούρκ να κρατά ένας υπάλληλος ενώ το κτίριο εκκενώνεται. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών,  Ταντζού Μπιλίτς, ανέφερε ότι η τουρκική πρεσβεία στο Κίεβο μεταφέρεται στο  Τσερνίβτσι της Ουκρανίας.

Ενώ τα ρωσικά στρατεύματα, που εισήλθαν σε πολλές πόλεις από την ανατολική πλευρά, συνέχισαν την προέλασή τους στην πρωτεύουσα, Κίεβο, η Τουρκία επιτάχυνε τις προσπάθειες εκκένωσης των πολιτών της στην Ουκρανία και πολλοί πολίτες μεταφέρθηκαν στη χώρα από το Κίεβο. 

Ωστόσο, στην Ουκρανία, που βρίσκεται υπό σφοδρό βομβαρδισμό, η μεταφορά της τουρκικής πρεσβείας ήταν στο προσκήνιο σε περίπτωση συγκρούσεων στην πόλη.

haberturk.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr