Επίσκεψη Ολλανδού πρωθυπουργού στην Τουρκία - τι ζήτησε από τον Ερντογάν


Μάρτιος 22, 2022. Ελλάδα.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και ο Πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκαν στο Μπεστεπέ. 

Ενώ κατά τη συνάντηση αναμενόταν να συζητηθεί ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, προέκυψε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη όσον αφορά το αίτημα του Ρούτε από τον Πρόεδρο Ερντογάν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ​​του ολλανδικού Τύπου, υποστηρίχθηκε ότι ο Ρούτε θα απαιτήσει από τον Πρόεδρο Ερντογάν να «υποστηρίξει τη Δύση» στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Μάλιστα,  ένας από τους κορυφαίους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς στην Ολλανδία, το RTL, έδωσε μεγάλη έκταση στη συνάντηση.

Το κύριο θέμα των συνομιλιών, σύμφωνα με το RTL είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, το οποίο θέμα θα απασχολήσει τη συνάντηση των ηγετών του ΝΑΤΟ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, καθώς και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.


Ο Ολλανδός εμπειρογνώμονας για την Τουρκία, Erik-Jan Zürcher, πιστεύει ότι ο κύριος λόγος του Ρούτε για την επίσκεψη του Ερντογάν ήταν να φέρει την Τουρκία πιο κοντά στη δυτική πλευρά.

 Σύμφωνα με τον Zürcher, «ο Ρούτε θέλει η Τουρκία, η οποία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο σε αρμονία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».




--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr