Εξαιρετική η υποδοχή του Ερντογάν στην πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου


Μάρτιος 1, 2022. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα. Αυτή τη στιγμή συναντάται με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Νωρίτερα, η Οσμάνι συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και άλλους Τούρκους αξιωματούχους, γράφει η Gazeta Shqiptare.

Η τελετή υποδοχής της Οσμάνι ως προέδρου κράτους των Δυτικών Βαλκανίων από τον Τούρκο πρόεδρο, χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετική», καθ' ον χρόνο που η Σερβία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη 'κράτους του Κοσσυφοπεδίου'.  Η αντίθεση είναι εμφανής καθώς τα τελευταία χρόνια ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει ‘εξυμνήσει’ την Τουρκία για την οικονομική και στρατιωτική της ευρωστία και  ως σημαντική τη συμβολή της στα θέματα των Δυτικών Βαλκανίων...

Το Φόρουμ

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία, η συνεδρίαση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Τουρκίας-Κοσόβου όπου παρευρέθηκε η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι Σαντρίου. Επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες που συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση συζήτησαν τις δυνατότητες επιχειρηματικής δραστηριότητας στις δύο χώρες.

Στην ομιλία της προς τους συμμετέχοντες, η Οσμάνι είπε:

«Θέλω η επίσκεψή μας στην Τουρκία να είναι ένα σημαντικό βήμα για να φέρουμε τις εμπορικές μας σχέσεις σε ακόμα καλύτερο σημείο. Θέλουμε να ακούσουμε Τούρκους και Κοσοβάρους επιχειρηματίες που θα φέρουν το Κοσσυφοπέδιο και την Τουρκία πιο κοντά και να μάθουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία μας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας.

 «Υπάρχει μεγάλο δυναμικό μεταξύ Τουρκίας και Κοσσυφοπεδίου, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε», είπε.

Λέγοντας ότι η Τουρκία και το Κόσοβο είναι πολύ σημαντικές αγορές για τους επιχειρηματίες και των δύο πλευρών, η Οσμάνι πρόσθεσε:

«Υπάρχει ένας εξαιρετικός χώρος μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά για εταιρείες του Κοσσυφοπεδίου να εισέλθουν στην τουρκική αγορά και για τουρκικές εταιρείες να εξερευνήσουν περισσότερες ευκαιρίες στο Κοσσυφοπέδιο. Οι επιχειρηματίες μας θα το συζητήσουν εδώ. 

»Είμαι εδώ για να επαναλάβω το μήνυμα ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι μια εξαιρετική αγορά, το Κοσσυφοπέδιο είναι μια αγορά με μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες για όλους τους επιχειρηματίες», κατέληξε.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr