Τίρανα: Η ρωσική πρεσβεία προτρέπει στους Ρώσους να πετάνε με την Air Serbia και Turkish Airlines


Μάρτιος 1, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Υπήρξε αντίδραση από τη ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποκλείσει τον αλβανικό εναέριο χώρο για όλα τα ρωσικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Gazeta Dita, η ρωσική πρεσβεία ενημερώνει τους πολίτες της για τα δρομολόγια που πρέπει να ακολουθήσουν για να επιστρέψουν στη Ρωσία.

Μάλιστα, συνιστάται στους Ρώσους να χρησιμοποιούν αεροπορικές εταιρείες όπως η Air Serbia και η Turkish Airlines.

«Αγαπητοί συμπατριώτες!

Όσον αφορά το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ και της Αλβανίας για τα ρωσικά πολιτικά αεροπλάνα προκειμένου να επιστρέψουν στη Ρωσία, συνιστούμε τη χρήση αερομεταφορέων που έχουν την ευκαιρία να πετάξουν πάνω από το έδαφος της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες των ακόλουθων αεροπορικών εταιρειών: Air Serbia, TURKISH AIRLINES κ.λπ.

Επίσης, είναι απαραίτητη η εγγραφή στα κινητά Ρώσων που βρίσκονται στο εξωτερικό η εφαρμογή «Βοηθός Εξωτερικού» του Υπουργείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας στα Τίρανα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr