Τα Σκόπια ακυρώνουν το καθεστώς χωρίς βίζα στους Ρώσους


Μάρτιος 19, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Η Βόρεια Μακεδονία ακύρωσε το δικαίωμα των Ρώσων για είσοδο χωρίς βίζα στη χώρα,  όπως αναφέρουν τα νέα στοιχεία για τους τουρίστες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.



Η υπηρεσία ελέγχου για την υποχρέωση βίζας εισόδου δείχνει ότι οι Ρώσοι δεν θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς αυτήν.

Μέχρι τώρα, η Βόρεια Μακεδονία επέκτεινε το καθεστώς χωρίς βίζα ετησίως στις 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Προξενική Πύλη Πληροφοριών, οι Ρώσοι πολίτες μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς βίζα εάν είχαν διαβατήριο, πρόσκληση ή τουριστικό κουπόνι. Ένας τέτοιος μηχανισμός κατοχυρώθηκε στη Συμφωνία για τα αμοιβαία ταξίδια των πολιτών το 1989.

Όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, πολλές χώρες επέβαλαν κυρώσεις εναντίον της. Η Βόρεια Μακεδονία, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη στις 27 Φεβρουαρίου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και ζήτησε κατάπαυση του πυρός.

 Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, υποστήριξε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που απαιτεί από τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία,  όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις του στο Twitter.

rbc.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr