Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ρωσία: Δεν αποκλείεται να παρασυρθούν νάρκες προς τον Βόσπορο και τη Μεσόγειο Θάλασσα


Μάρτιος 19, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να παρασυρθούν νάρκες που έχουν τοποθετηθεί από το ουκρανικό ναυτικό προς τον Βόσπορο και περαιτέρω στις θάλασσες της λεκάνης της Μεσογείου, από θαλάσσια ρεύματα που έχουν πορεία προς το νότο, ανέφερε το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας - FSB.

«Δεδομένου ότι επικρατούν νότια επιφανειακά ρεύματα από τις περιοχές των ουκρανικών λιμανιών, δεν αποκλείεται η πιθανότητα ναρκών να παρασυρθούν στον Βόσπορο και ακόμη πιο πέρα στις θάλασσες της λεκάνης της Μεσογείου», ανακοίνωσε η FSB,  σύμφωνα με το RIA Novosti .

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανέφερε ότι οι ναυτικές δυνάμεις της Ουκρανίας, μετά την έναρξη της ρωσικής «ειδικής επιχείρησης», εγκατέστησαν περίπου 420 παλιές νάρκες στα λιμάνια της Οδησσού, του  Οτσάκοβο, της Τσερνομόρσκαγια και του Γιούζνι, που είχαν κατασκευαστεί το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ανακοινώσει ότι δεν έχουν ληφθεί αναφορές για παρασυρόμενες νάρκες, οι οποίες ενδέχεται να πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα.

Δημοσιεύτηκε ένα έγγραφο στα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με το οποίο 420 νάρκες παρασύρονται στη Μαύρη Θάλασσα, που βρίσκονται στις προσεγγίσεις προς την Οδησσό, την Τσερνομόρσκαγια, το Οτσάκοβο και το Γιούζνι, και η επιστολή φέρεται να γράφτηκε από τον πλοίαρχο του λιμένος του Σότσι. Ανέφερε επίσης ότι οι νάρκες αποκολλήθηκαν από τον τόπο εγκατάστασής τους κατά την προηγούμενη καταιγίδα.

Взгляд  (vzglyad)

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr