Τι είναι ο υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal που η Ρωσία λέει ότι χρησιμοποίησε στην Ουκρανία


Μάρτιος 19, 2022. Ελλάδα.

Η Μόσχα ανέφερε ότι χρησιμοποίησε υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, γράφει η ιταλική Corriere Della Sera, που αναφέρει τί είναι αυτοί.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal για να χτυπήσει υπόγεια ουκρανική αποθήκη.

Το όπλο μπορεί να εκτοξευθεί από μαχητικό ή βομβαρδιστικό Tu23, έχει ταχύτητα δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήχου και εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων.

Μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με πυρηνική κεφαλή, αλλά στην  προκείμενη περίπτωση περιορίστηκε σε μια συμβατική κεφαλή.

Το κύριο χαρακτηριστικό, εκτός από την «ταχύτητα», είναι η ευελιξία, οπότε γίνεται πολύ πιο δύσκολο να το αναχαιτίσεις. 

Το αντιαεροπορικό - με την προϋπόθεση ότι διαθέτει τα κατάλληλα μέσα - έχει μειωμένους χρόνους αντίδρασης. Επιπλέον, οι αισθητήρες με τους οποίους είναι εξοπλισμένη η συσκευή εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το 2018, ορισμένες αναλύσεις υποστήριξαν ότι το σύστημα θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια σημαντική καινοτομία στο οπλοστάσιο του Πούτιν, ένα από τα πολλά έργα για υπερόπλα που παρουσίασε η προπαγάνδα του Κρεμλίνου.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε η παρουσία ενός Mig 31 εξοπλισμένου με τον πύραυλο στην περιοχή του Χαλίνινγκραντ . Ένα σημάδι δύναμης προς τη Βαλτική και την Πολωνία.

Η χρήση του υπερηχητικού πυραύλου στην ουκρανική σύγκρουση μπορεί να διαβαστεί με διάφορους τρόπους:

Απόδειξη ότι οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο (τις τελευταίες μέρες είχαν διαδοθεί ειδήσεις για χρήση όπλων διασποράς και θερμοβαρών).

αποφύγετε την έκθεση των μαχητικών αεροσκαφών (έχουν χάσει πολλά, στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν πολλούς πυραύλους κρουζ).

Χτυπούν με ένα «ασυνήθιστο» όπλο, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, εναντίον του οποίου οι αμυνόμενοι μπορούν να κάνουν ελάχιστα.

Τέλος, η χρήση του υπερηχητικού πυραύλου αντιπροσωπεύει μια παρέκκλιση από τις κρίσιμες αναλύσεις της συμπεριφοράς του Στρατού Ξηράς στην πρώτη φάση της ειδικής επιχείρησης, εν μέσω καθυστερήσεων και προβλημάτων.


Οι βόμβες και οι ρουκέτες που πέφτουν αδιάκριτα σε κατοικημένα κέντρα είναι ίσως πιο θανατηφόρες, καθώς το χτύπημα είναι καταστροφικό. 

Μόλις η επίθεση συνάντησε την αντίσταση από τους αμυνόμενους, ο Πούτιν έδωσε εντολή στη συνήθη τακτική της καμένης γης. Ο μόνος τρόπος να σπάσεις πόλεις που δεν τα παρατάνε.

Guido Olimpio- Corriere Della Sera

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr