Η ΥΠΕΞ Αλβανίας διαψεύδει υπαινιγμούς της Ρωσίας


Μάρτιος 4, 2022. Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι μισθοφόροι από την Αλβανία έχουν πάει στην Ουκρανία για να πολεμήσουν.

Στο τηλεφώνημα που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, κατήγγειλε ότι την Ουκρανία βοηθούν μισθοφόροι από άλλες χώρες, εκτός από την Αλβανία, επίσης από την Κροατία, το Κόσοβο, αλλά και τζιχαντιστές με εμπειρία από στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

«Στην Ουκρανία, βλέπουμε όλο και περισσότερους μισθοφόρους από τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας και της Κροατίας, μαχητές από το Κοσσυφοπέδιο, ακόμη και τζιχαντιστές με εμπειρία από στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία», είπε ο Πούτιν σε συνομιλία με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Σε μια αντίδραση, η Αλβανίδα ΥΠΕΞ, Όλτα Τζάτσκα, φαίνεται να απάντησε στους υπαινιγμούς της Ρωσίας:
«Δεν υπάρχουν Αλβανοί μισθοφόροι στην Ουκρανία! Αυτό είναι ένα ψέμα που η Μόσχα συνεχίζει να επαναλαμβάνει χωρίς ντροπή!  Η Αλβανία στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεχίσει να εργάζεται με όλους τους συμμάχους και εταίρους για να βοηθήσει να τερματιστεί η απρόκλητη επιθετικότητα της Ρωσίας εναντίον του λαού της Ουκρανίας. «Ο Θεός να τους έχει καλά», είπε.

gazetadita.al

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr