Η Αλβανία δημιουργεί Επιτροπή Οικονομίας εν καιρώ πολέμου


Μάρτιος 10, 2022. Ελλάδα.


Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής επιτροπής που θα αξιολογήσει τις οικονομικές συνέπειες της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία και τις επακόλουθες αντιρωσικές κυρώσεις.

 

Αυτό αναφέρει η Euractiv :

«Το μποϊκοτάζ του [ρωσικού] πετρελαίου και φυσικού αερίου σηματοδοτεί μια τεκτονική αλλαγή, οι συνέπειες της οποίας θα οδηγήσουν σε προβλέψιμες δυσκολίες βραχυπρόθεσμα. Η Αλβανία δεν αποτελεί εξαίρεση», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο Ράμα σημείωσε επίσης ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για οποιοδήποτε σενάριο και ως εκ τούτου η επιτροπή θα είναι επιφορτισμένη με την αξιολόγηση και τον μετριασμό των συνεπειών στην Αλβανία, της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Η Αλβανία, όπως και κάθε άλλη χώρα, επηρεάζεται από την αγορά, όχι από κυβερνητικές αποφάσεις», είπε ο Ράμα, απαντώντας στην κριτική για την αύξηση των τιμών της βενζίνης και του φυσικού αερίου. 

«Η τιμή του πετρελαίου δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Αυτή είναι μια αγορά και αυτή η αγορά είναι πολύ ευαίσθητη», πρόσθεσε.

Προειδοποίησε επίσης ότι η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε σύντομα να ανέλθει στα 300 δολάρια το βαρέλι.

Στο πλαίσιο των εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η τελευταία παρτίδα ρωσικού σιταριού έφτασε ήδη στην Αλβανία.

Gazeta.ru

--

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr