Ο πρωθυπουργός Βουλγαρίας συζήτησε με τον Τούρκο πρόεδρο για έργα και αμυντική συνεργασία



Μάρτιος 12, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

 

Ο πρωθυπουργός Κιρίλ Πέτκοφ συνομίλησε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η διμερής συνάντηση ήταν στην Αττάλεια, όπου πραγματοποιείται η δεύτερη έκδοση του Διεθνούς Διπλωματικού Φόρουμ.

Τα κυριότερα σημεία της συνομιλίας ήταν οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας, καθώς και η επιθυμία για πιο ενεργή συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, στον τομέα της οικονομίας, των υποδομών και της άμυνας. 

Ο Κίριλ Πέτκοφ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσαν την πρόοδο και την καλή δουλειά κατά τις διμερείς συναντήσεις των υπουργών μεταφορών και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την ανακούφιση της διασυνοριακής κυκλοφορίας.

Συζήτησαν ευκαιρίες για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας των μεταφορών και την κατασκευή και βελτίωση των οδικών συνδέσεων, μεταξύ άλλων μεταξύ Φιλιππούπολης και Κωνσταντινούπολης. 

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχάρη τον Βούλγαρο πρωθυπουργό για τη βούληση της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να μεταρρυθμίσει το δικαστικό σύστημα. 

Οι δυο τους συμφώνησαν ότι αυτές οι πολιτικές θα προσελκύσουν περισσότερους επενδυτές.

Ο Πέτκοφ επαίνεσε τον Ερντογάν για τον ηγετικό του ρόλο στις διπλωματικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

nova.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr