Η Γερουσία των ΗΠΑ σε ψήφισμά της καταδίκασε τις ενέργειες του Πούτιν και τον χαρακτήρισε εγκληματία πολέμου

 

 


Αμερικανοί νομοθέτες καλούν τα διεθνή δικαστήρια να διερευνήσουν τα εγκλήματα πολέμου της ρωσικής ηγεσίας κατά της Ουκρανίας

 

Μάρτιος 16, 2022. Ελλάδα.

Η Γερουσία του Κογκρέσου των ΗΠΑ ενέκρινε ψήφισμα που καταδικάζει τις ενέργειες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος μπήκε σε πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Το έγγραφο αποκαλεί τον επικεφαλής του Κρεμλίνου εγκληματία πολέμου, γράφουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Γερουσία καλεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και άλλες χώρες να διερευνήσουν τα εγκλήματα πολέμου της ρωσικής ηγεσίας που διαπράχθηκαν κατά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters .

 Το ψήφισμα υποβλήθηκε στη Γερουσία από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ. Το έγγραφο υποστηρίχθηκε ομόφωνα τόσο από Ρεπουμπλικάνους όσο και από Δημοκρατικούς.

«Όλοι εμείς σε αυτήν την αίθουσα – Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι – συγκεντρωθήκαμε για να πούμε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να ξεφύγει από την ευθύνη για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά του ουκρανικού λαού», δήλωσε ο ηγέτης της Δημοκρατικής Πλειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ σε ομιλία του πριν από την ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ξεκίνησε πόλεμο κατά της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου. Η καταστροφή πόλεων και χωριών της Ουκρανίας, καθώς και ανθρώπων, συνεχίζεται εδώ και τρεις εβδομάδες. Ο Πούτιν χαρακτήρισε τον πόλεμο «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την αποστρατικοποίηση και την «αποπολιτοποίηση» της Ουκρανίας. Αποκάλεσε επίσης την Ουκρανία αποικία των ΗΠΑ με καθεστώς μαριονέτας και χωρίς παράδοση ανεξάρτητου κράτους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr