Έφθασαν με τρένο στο Κίεβο οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Σλοβενίας και της Τσεχίας


«Οι ηγέτες θα συζητήσουν «υποστήριξη της Ουκρανίας και ενίσχυση κυρώσεων κατά της ρωσικής επιθετικότητας»

Μάρτιος 15, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

 

Έφτασαν απόψε οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Σλοβενίας και της Τσεχίας. Οι τρεις τους ταξίδεψαν με τρένο για να συναντηθούν με τον Ουκρανό Πρόεδρο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ουκρανό πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ.

Ο πρωθυπουργός Σμιχάλ είπε στο Twitter ότι οι πρωθυπουργοί έφτασαν στην ουκρανική πρωτεύουσα ως εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επαινώντας «το θάρρος των αληθινών φίλων». 

Οι ηγέτες θα συζητήσουν «την υποστήριξη της Ουκρανίας και την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της ρωσικής επιθετικότητας», πρόσθεσε.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέσκι  δημοσίευσε φωτογραφίες στο Twitter που τον δείχνουν κατά τη διάρκεια συνάντησης με άλλους αξιωματούχους.

 «Εδώ, στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο Κίεβο, γράφεται η ιστορία. Εδώ η ελευθερία πολεμά ενάντια στον κόσμο της τυραννίας. Εδώ το μέλλον όλων είναι σε ισορροπία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την Ουκρανία, η οποία μπορεί να βασιστεί στη βοήθεια των φίλων της - έφερα αυτό το μήνυμα στο Κίεβο σήμερα», είπε.

Οι πρωθυπουργοί προέρχονται από πρώην κομμουνιστικά κράτη που είναι τώρα μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Το Κίεβο είναι το θέατρο πολέμου, που περιβάλλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον ρωσικό στρατό.

 

Οι πρωθυπουργοί πρόκειται να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας



Οι Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί αναμένεται να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της πολωνικής κυβέρνησης.

«Σκοπός της επίσκεψης είναι να επιβεβαιώσει την απερίφραστη υποστήριξη ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Σκοπός της επίσκεψης είναι επίσης η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου πακέτου βοήθειας για την Ουκρανία και τους Ουκρανούς», ανέφερε το γραφείο του Πολωνού πρωθυπουργού. 

Ο πρωθυπουργός του Κιέβου κάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την πόλη

Ο δήμαρχος του Κιέβου,  Βιτάλι Κλίτσκο, έστειλε επιστολή στον Πάπα Φραγκίσκο καλώντας τον να επισκεφθεί την πόλη και, σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό, να στείλει μήνυμα στον πληθυσμό μέσω τηλεδιάσκεψης, αναφέρει η EFE. Ο Κλίτσκο λέει ότι θα παρέχει στον Ποντίφικα την υποστήριξη που χρειάζεται για να πραγματοποιήσει το ταξίδι, και αν αυτό δεν είναι δυνατό, ο Πάπας «θα μπορούσε να παρακολουθήσει μια κοινή τηλεδιάσκεψη, ηχογραφημένη ή ζωντανή μετάδοση».

 

 

bzi.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr