Οι νταλίκες με σιτηρά βρίσκουν εμπόδια στα βουλγαρο-ελληνικά σύνορα


Μάρτιος 15, 2022. Ελλάδα.

Οδηγοί βαρέων φορτηγών που μεταφέρουν σιτηρά απέκλεισαν τον δρόμο μπροστά από το συνοριακό πέρασμα Κούλατα/Προμαχώνας.

Σύμφωνα με αυτούς, υπάρχει προφορική εντολή για καθυστέρηση του φορτίου δημητριακών, τα οποία, εκτός από το τελωνείο και τη Συνοριακή Αστυνομία, ελέγχονται και από υπαλλήλους της Εθνικής Υπηρεσίας Εσόδων, αναφέρει το Βουλγαρικό Εθνικό Ραδιόφωνο- BNR.

Στο σημείο ελέγχου περιμένουν περισσότερα από 150 φορτηγά σιτηρών και η ουρά είναι μεγαλύτερη από 5 χιλιόμετρα.

Ένα φορτηγό σιτηρών ανά ώρα περνάει αυτή τη στιγμή. Δηλαδή 24 φορτηγά σε 24 ώρες. Το ίδιο 24ωρο, περίπου 150 ακόμη φορτηγά με σιτηρά ήρθαν εδώ στη σειρά.

«Είμαι εδώ 22 ώρες, υπάρχουν συνάδελφοι περισσότερες από 24 ώρες για να μείνουν. Μας λένε ότι απαγορεύεται προφορικά να περνάμε περισσότερα από ένα φορτηγά με σιτηρά την ώρα, καταγγέλλουν οι οδηγοί».

Λόγω της κατάστασης, που κρατάει δύο εβδομάδες, οι οδηγοί αποφάσισαν να κλείσουν τον δρόμο μπροστά από το συνοριακό σημείο, ενώ περνούν μόνο Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Επίσημη απαγόρευση εξαγωγής δημητριακών δεν υπάρχει, αλλά σύμφωνα με τους μεταφορείς, σκόπιμα δημιουργούνται εμπόδια για τη διέλευση των φορτηγών, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

standartnews.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr