Σκοπιανός πολιτικός κατηγόρησε τη Βουλγαρία για γενοκτονία, είμαστε όπως η Ρωσία με την Ουκρανία

 


Μάρτιος 16, 2022. Ελλάδα.

 

«Αν κάνουμε έναν παραλληλισμό μεταξύ των όσων είπε ο Πούτιν για την Ουκρανία, βλέπουμε με μικρές διαφορές ότι η Βουλγαρία έχει την ίδια στάση απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία».

Σε αυτήν την άκρως σκανδαλώδη δήλωση προέβη ο Παβλέ Τραγιάνοφ - αρχηγός της Δημοκρατικής Ένωσης Βόρειας Μακεδονίας στην τοπική τηλεόραση «24 Vesti», που επικαλείται η Telegraf bg. Κατηγόρησε τη Βουλγαρία για γενοκτονία κατά της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Τραγιάνοφ συνέκρινε την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία με την πολιτική της Βουλγαρίας απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία.

«Πρέπει να δούμε πού είναι το βασικό πρόβλημα, και αυτό είναι η άρνηση της Βουλγαρίας προς τον λαό μας.

Αυτή είναι, στην πραγματικότητα, μια πολιτική γενοκτονίας. Αν κάνουμε έναν παραλληλισμό μεταξύ των όσων είπε ο Πούτιν για την Ουκρανία, βλέπουμε με μικρές διαφορές ότι Βουλγαρία έχει την ίδια στάση απέναντι στα Σκόπια. Το

πυροβολικό μιλάει αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανία αντί για τη διπλωματία. Η Ευρώπη ποτέ δεν έλυσε ζωτικά ζητήματα», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, όλοι περιμένουν η Βουλγαρία να δείξει κατανόηση για τις ευρωπαϊκές διαδικασίες, κάτι που σημαίνει άρση του βέτο στη Βόρεια Μακεδονία».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr