Εξέχων Ρώσος στρατηγός συνελήφθη από την FSB


Μάρτιος 17, 2022. Ελλάδα.

Ο διευθυντής του γνωστού χώρου διαδικτυακής έρευνας ‘Bellingcat’,  Χρίστο Γκρόζεφ, ισχυρίστηκε  ότι ένας Ρώσος στρατηγός συνελήφθη από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας.

«Τρεις ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής αρχηγός της ρωσικής Rosgvardia (Εθνοφρουράς, μονάδα των εσωτερικών ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, που υπέστη τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία), στρατηγός Ρομάν Γκαβρίλοφ, συνελήφθη από την FSB», έγραψε ο Γκρόζεφ στο Twitter. . , γνωστός για τις εκ των έσω πηγές του,  των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ως δημοσιογράφος που έχει δώσει πολλές πληροφορίες για τη δραστηριότητά τους και το καθεστώς του Κρεμλίνου, που επιβεβαιώθηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με την ρουμανική Hot News: «Ο Γκαβρίλοφ εργαζόταν στο παρελθόν για την FSO, την υπηρεσία ασφαλείας του Πούτιν. Ο λόγος της κράτησης είναι ασαφής: σύμφωνα με μια πηγή, συνελήφθη από το στρατιωτικό τμήμα αντικατασκοπείας της FSB για «διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών που οδήγησαν σε απώλεια ζωής», ενώ δύο άλλες πηγές λένε ότι ήταν για «περιττή σπατάλη καυσίμων».

Άλλη πηγή αναφέρει ότι ο στρατηγός Ρομάν Γκαβρίλοφ, ο αναπληρωτής αρχηγός της Ρωσικής Εθνοφρουράς, Rosgvardia, συνελήφθη από τη μυστική υπηρεσία FSB (πρώην KGB),  όπως ανέφεραν τρεις πηγές στην ιστοσελίδα διαδικτυακής έρευνας Bellingcat, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.


Από την άλλη πλευρά, ο ρωσικός Τύπος έγραψε ότι ο Ρομάν Γκαβρίλοφ απολύθηκε, με πρωτοβουλία του διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας των Στρατευμάτων της Εθνικής Φρουράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βίκτορ Ζολότοφ.

«Ο υποδιευθυντής της ρωσικής φρουράς, Ρομάν Γκαβρίλοφ, απολύθηκε. Απολύθηκε για άγνωστους λόγους, πιθανώς συμβιβαστικά», δήλωσε άγνωστη πηγή.
Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας  Αλεξάντερ Χινστάιν του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, του κυβερνώντος κόμματος, έχει ήδη αρνηθεί ότι ο Γλαβρίλοφ έχει συλληφθεί. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr