Βουλγαρία: «Σήμερα αυτοκινητοπομπή από το στρατόπεδο Novo Selo κινείται προς την Ελλάδα, μεταφέροντας οχήματα μάχης πεζικού»

 


Μάρτιος 8, 2022. Ελλάδα.

«Σε σχέση με τις ληφθείσες ερωτήσεις για τη μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού στην εθνική οδική υποδομή, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 8 Μαρτίου, νηοπομπή μετακινείται από το εκπαιδευτικό κέντρο του Νόβο Σέλο προς την Ελλάδα για τη μεταφορά οχημάτων μάχης πεζικού», αναφέρει το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας.

Η κίνηση συνδέεται με την εκ περιτροπής σχηματισμό του αμερικανικού στρατού, ο οποίος συμμετέχει στην κοινή βουλγαροαμερικανική άσκηση «Joint Training» στο πεδίο εκπαίδευσης «Νόβο Σέλο».

Υπενθυμίζουμε ότι η κοινή εκπαίδευση πραγματοποιείται από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο φέτος στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων του Βουλγαρικού Στρατού στη χώρα και στο εξωτερικό που προγραμματίστηκε για το 2021. Σχηματισμοί του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη συμμετέχουν σε αυτό εκ περιτροπής.

Η Κοινή Εκπαίδευση περιλαμβάνει δυνάμεις και πόρους από το Υπουργείο Άμυνας, τις δομές υπό την άμεση εξουσία του Υπουργού Άμυνας και τον Βουλγαρικό Στρατό.

Οι κοινές ασκήσεις αυξάνουν τη μαχητική ικανότητα των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων και συμβάλλουν στη διαλειτουργικότητα σε εθνικό και συμμαχικό σχήμα.

mod.bg.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr