Αρκετά αεροσκάφη της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο της Ρουμανίας


Μάρτιος 8, 2022. Ελλάδα.

Τέσσερα ελικόπτερα που ανήκουν στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας προσγειώθηκαν σήμερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ιασίου και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έγινε για ανεφοδιασμό, αναφέρει η  ρουμανική Bzi.ro

Το υπουργείο Άμυνας εξήγησε γιατί τα ελικόπτερα μπήκαν στη Ρουμανία. Στη συνέχεια, άλλα πέντε αεροσκάφη εισήλθαν στη Ρουμανία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε ότι αυτά έλαβαν την έγκριση να πετάξουν πάνω στη Ρουμανία.

Μετά από τις προσγειώσεις αυτές μαζί με τα πέντε ελικόπτερα που έχουν ήδη εισέλθει στη Ρουμανία ο συνολικός αριθμός τους έφθασε τα 14, όπως σημειώνεται.

«Οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν από τη ρουμανική πλευρά διπλωματικές εγκρίσεις για να πετάξουν πάνω από τον τελικό προορισμό Ghimbav, στην επαρχία Μπρασόβ, για έναν αριθμό 4 ελικοπτέρων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εργασίες συντήρησης στην Airbus Helicopters Romania, σύμφωνα με τις ισχύουσες συμβάσεις.

Τα εν λόγω αεροσκάφη είναι διαμορφωμένα για την εκτέλεση πολιτικών αποστολών, χωρίς να είναι οπλισμένα.

Για τα ελικόπτερα αυτά υποβλήθηκαν σήμερα, 8 Μαρτίου, σχέδια πτήσης στο σύστημα πολιτικής εναέριας κυκλοφορίας, τα ελικόπτερα προσγειώθηκαν ήδη στο αεροδρόμιο Ιασίου, για τεχνική ενδιάμεση στάση και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον τελικό προορισμό», όπως αναφέρεται.

Τα ουκρανικά ελικόπτερα είναι τύπου Airbus H225.

Απειλές της Ρωσίας

Η Ρωσία έχει ήδη απειλήσει τη Ρουμανία να μην διαθέσει τα αεροδρόμιά της σε ουκρανικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Οποιαδήποτε χώρα προσφέρει στην Ουκρανία εξυπηρέτηση ή τα αεροδρόμιά της για επιθέσεις στη Ρωσία μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει εισέλθει στη σύγκρουση, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Η απειλή ήρθε στο πλαίσιο στο οποίο η στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση αναμένεται να μεταφερθεί μέσω της Πολωνίας και της Ρουμανίας, χώρες που γειτνιάζουν άμεσα με την Ουκρανία, και δεν διευκρινίζεται με ποιον τρόπο γίνονται αυτές οι μεταφορές - εναέρια ή επίγεια.

hotnews.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr