Η Ουκρανία εμποδίζει 2.200 άνδρες να φύγουν από τη χώρα


Απρίλιος 10, 2022. Ελλάδα.

Ο αριθμός των ανδρών στις στρατιωτικές φυλακές που οι ουκρανικές αρχές απέτρεψαν να φύγουν από τη χώρα έφτασε σχεδόν τους 2.200 άνδρες από την έναρξη του ρωσικού πολέμου κατά της Ουκρανίας στις 24 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες δήλωσαν σήμερα Κυριακή:

 «Υπήρξαν πρόσφατα αρκετές περιπτώσεις στις οποίες βρέθηκαν πτώματα Ουκρανών ανδρών στις όχθες των ποταμών κοντά στα σύνορα».

Οι ουκρανικές αρχές υποχρεώνουν τους άνδρες στη στρατιωτική φυλακή να μην εγκαταλείπουν τη χώρα για να την υπερασπιστούν, σε αντίθεση με τις γυναίκες και τα παιδιά από τα οποία εκατοντάδες χιλιάδες καταφεύγουν στο εξωτερικό.

Οι συνοριοφύλακες δήλωσαν ότι κάποιοι από τους άνδρες πρόσφυγες προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τα μέλη τους και κάποιοι από αυτούς χρησιμοποίησαν πλαστά έγγραφα για να περάσουν τα σύνορα.

Οι αρχές πρόσθεσαν ότι αρκετές περιπτώσεις κρυοπαγημάτων καταγράφηκαν στα Καρπάθια Όρη και ορισμένα από αυτά τα κρούσματα ήταν στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Αναστάτωση στα ουκρανικά ΜΜΕ προκάλεσαν πρόσφατα δημοσιεύματα για τον πρώην επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου,  Ολεξάντρ Τοπίζκι, καθώς ο 59χρονος φωτογραφήθηκε στη Βιέννη.

Η Ουκρανία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να τιμωρήσει όσους διέφυγαν από την άμυνα της χώρας τους μετά την επιστροφή τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν απαγορεύσει σε άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών να εγκαταλείψουν τη χώρα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, με εξαίρεση αυτούς που δεν μπορούν να πολεμήσουν, οικογενειάρχες με μεγάλο αριθμό παιδιών και νταλικέριδες.

shorouknews.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr