DNR: Μέλη του τάγματος Αζόφ κατέλαβαν δύο ξένα πλοία στη Μαριούπολη


Απρίλιος 10, 2022. Ελλάδα.

Ουκρανοί εθνικιστές κατέλαβαν δύο ξένα πλοία στη Μαριούπολη και κρατούν ομήρους τα πληρώματά τους , ανέφερε η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της ‘Δημοκρατίας του Ντονέτσκ’- DNR, σύμφωνα με το RIA Novosti και το TASS.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται και για το βουλγαρικό  «Τσάρεβνα».

«Στο λιμάνι της Μαριούπολης, οι ουκρανικές εθνικιστικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο ξένα πλοία  το «Τσάρεβνα» και το  «Lady Augusta». 

Κρατούν σε ομηρία τα πληρώματα αυτών των πλοίων,  μάλιστα οι εθνικιστές του Αζόφ εκτόξευσαν όλμους 120 χιλιοστών, διάφορους τύπους εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και φορητά όπλα από τα καταστρώματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.



«Η τύχη των μελών του πληρώματος αυτών των πλοίων και η υγεία τους είναι ακόμη άγνωστη. Η λαϊκή πολιτοφυλακή του DNR μαζί με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να σώσουν τις ζωές των ναυτικών που κρατούνται από τους Ουκρανούς εθνικιστές», ανέφερε το TASS επικαλούμενο την ανακοίνωση του DNR.

Το Κέντρο  Εκτάκτων Καταστάσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας διέψευσε τις πληροφορίες των ρωσικών μέσων ενημέρωσης για το βουλγαρικό πλοίο «Τσάρεβνα» - Tsarevna . Διευκρίνισε στη NOVA ότι είναι σε επαφή με τους  Βούλγαρους ναυτικούς και αυτή τη στιγμή όλοι είναι καλά.

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου Ντάνιελ Στεφάνοβ διέψευσε επίσης στη NOVA τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν, διευκρινίζοντας ότι το πλήρωμα είναι καλά, όπως γράφουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr