Σερβία: Ο Βούτσιτς κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με 60 τοις εκατό των ψήφων


«Βούτσιτς: Έλαβα την υποστήριξη σχεδόν 2,3 εκατομμυρίων πολιτών», γράφει η Politika  του Βελιγραδίου

Απρίλιος 4, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ο νυν πρόεδρος της Σερβίας και υποψήφιος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε τη νίκη του στον πρώτο γύρο των εκλογών.  Ο κύριος πολιτικός του αντίπαλος ήταν ο  Ζντράνκο Πόνος από το Λαϊκό Κόμμα. Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, η συμμετοχή ήταν 55,6%.

Ο Βούτσιτς αναφερόμενος στη νίκη του, προέβη σε δηλώσεις. 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, σημείωσα από 59,8% έως 60,1%. Κατάφερα να κάνω στη Σερβία αυτό που κανείς δεν κατάφερε ποτέ. Είμαι ο μόνος που κέρδισα δύο φορές στον πρώτο γύρο», είπε ο πρόεδρος της Σερβίας σε συνέντευξη Τύπου σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος.

Όπως αναφέρει η vesti-online.com, οι υποψήφιοι για την προεδρία είχαν τα εξής αποτελέσματα:

Ο Ζντράβκο Πόνος κέρδισε το 17,7 τοις εκατό των ψήφων, ο Μίλος Γιοβάνοβιτς 5,9 τοις εκατό και η Μιλίτσα Τζούτζεβιτς- Σταμένκοφσκι  το 4,5 τοις εκατό.

Ο Βούτσιτς είπε επίσης ότι ο αριθμός των άκυρων ψηφοδελτίων στις προεδρικές εκλογές ήταν κάπως μικρότερος από ό,τι στις βουλευτικές εκλογές.

«Πήρα πάνω από 2 εκατομμύρια ψήφους»

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι έλαβε 2,245 εκατομμύρια ψήφους, πολύ περισσότερες από ό,τι έλαβαν οι υποψήφιοι για την προεδρία στη Σερβία στον πρώτο γύρο.

- Είμαι περήφανος για το γεγονός ότι κατάφερα να κάνω κάτι που κανείς στη Σερβία δεν πέτυχε ποτέ - είπε ο Βούτσιτς και πρόσθεσε ότι ο Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο Μπόρις Τάντιτς είχαν περίπου 950.000 και 850.000 ψήφους στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Για τη νίκη του ευχαρίστησε τον λαό μας στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια και στη Δημοκρατία Σέρπσκα και δήλωσε ότι έλαβε περισσότερο από το 90 τοις εκατό των ψήφων από τους Σέρβους από το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια και σχεδόν το 90 τοις εκατό των ψήφων από τον λαό της Σέρπσκα.

vesti-online.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr