Ρωσία: Ανακοινώθηκαν «σημαντικές απώλειες ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία»


Απρίλιος 7, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξή του στο Sky News, δήλωσε ότι η Ρωσία υπέστη «σημαντικές απώλειες» κατά τη διάρκεια  της «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές απώλειες στρατευμάτων, αυτή είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς», είπε ο Πεσκόφ ( σύμφωνα με το TASS).

Σημείωσε ότι οι ρωσικές αρχές ελπίζουν να ολοκληρώσουν την ειδική επιχείρηση στο άμεσο μέλλον, είτε με την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί με στρατιωτικά μέσα είτε μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων.

«Ο στρατός μας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ολοκληρώσει την επιχείρηση. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες, στο ορατό μέλλον, η επιχείρηση θα επιτύχει τους στόχους της ή θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας», είπε. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, η Μαριούπολη «θα απελευθερωθεί από τα εθνικιστικά τάγματα».

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί σύντομα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης», είπε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία ξεκίνησε μια στρατιωτική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το χαρακτήρισε ως στόχο την προστασία του πληθυσμού των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και την αποναζιστικοποίηση και αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε για τις απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων δύο φορές κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης - στις 2 Μαρτίου και στις 25 Μαρτίου. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ρωσικού τμήματος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Ουκρανία, σκοτώθηκαν 1.351 Ρώσοι στρατιωτικοί και τραυματίστηκαν 3.825. 

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Άμυνας, ανήλθαν σε περίπου 14.000 άτομα, άλλοι 16.000 τραυματίστηκαν και εκτός μάχης για άλλους λόγους.

vedomosti.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr