Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Σκόπια: Δύο πρώην πρωθυπουργοί είναι οι ιδρυτές Συλλόγου Φιλίας με Βουλγαρία


Απρίλιος 30, 2022. Ελλάδα.

Ένας νέος σύλλογος βουλγαρο-σλαβομακεδονικής φιλίας θα ιδρυθεί με κοινή παρουσίαση σε Σόφια και Σκόπια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για την εκδήλωση, η προβολή στα Σκόπια έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 3 Μαΐου στο Ινστιτούτο Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι μεταξύ των ιδρυτών του συλλόγου από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Βλάντο Μπουκόφσκι και Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι καθώς και η ακαδημαϊκός Κατερίνα Κολοζόβα, ο πολιτικός επιστήμονας  Λιούπτσιο Πετκόφσκι, οι δημοσιογράφοι  Μάριαν Νικολόφσκι και Στόλε Ναούμοφ, καθώς και ο ιστορικός Ντράγκαν Ζαϊκόφσκι.

Μεταξύ των ιδρυτών του συλλόγου από τη βουλγαρική πλευρά είναι: οι συγγραφείς  Άλεξ Ποπόφ  και Τσαβντάρ Τσένοφ, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές  Αλεξάνταρ Κιόσεφ Ιβαΐλο Ντίτσεφ  και Μάγια Γκρέκοβα. Ακολουθούν δημοσιογράφοι, αναλυτές, καθώς και σύμβουλοι εθνικών θεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βουλγαρικού πρακτορείου BTA , μεταξύ των ιδρυτών είναι τρεις οργανώσεις Βουλγάρων της Βόρειας Μακεδονίας - ο Βουλγαρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σκοπίων (BKKS), ο Πολιτιστικός-Εκπαιδευτικός Σύλλογος «Βαρντάρ» και ο Σύλλογος Πολιτών για Προαγωγή, Εκδόσεις, Πρωτοβουλίες και Διεθνείς Συνεργασία «Delo».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr